A körömfotózás így lesz neked is könnyebb!

A körömfotózás a legfontosabb lépés a köröm megépítése után. Annyira sokan nem foglalkoznak a jó megjelenéssel, mindegy, hogy az fotó, grafika, vagy öltözködés. Legtöbb esetben elég lenne egyébként annyi, hogy BÁRKIT megkérdezünk egy adott dologról, hogy “szerinted ez jó lett, szép lett?” És, ha szerencsénk van és olyan embert kérdeztünk meg aki őszinte velünk, akkor megmondja, hogy nem, ez nem szép. Ez a cikk egy részlet, a „hogyan fotózz jól körmöt” előadásból és workshopból amit a Pearl Nails szervezésében tartottam körmösöknek. 

És itt egy gyors válasz, hogy miért is foglalkozok a műkörmösökkel, mint fotós. Dolgoztam a Pearl Nailsnek, mint grafikus, rajtuk keresztül rengeteg körmöst ismertem meg, majd dolgoztam rövid ideig egy műköröm kellékes autón ahol a körmösöket természetes közegükben sikerült megfigyelnem. Illetve nem titok, megpróbáltam én is elvégezni, de ez egy másik történet, mely nem is zárult sikerrel. Inkáb fotózom a körmöt, mintsem építem.

Szóval…

Ha egy fotóval, amit készítünk az a cél, hogy a márkánkat, üzletünket építsük, akkor nem megengedhető az, hogy rossz képet adjunk ki a kezünkből. És, hogy miért? Jártál már úgy, hogy megjelentél a randin és alig vártad, hogy valaki kimentsen? Élőben ez nehéz és kínos szituációkat tud okozni, de az online felületen csak „kiikszelik” a másikat. Hiába csinálsz perfekt körmöt, ha nem tudod ízlésesen tálalni!

Ti akik a szépségiparban dolgoztok, pontosan tudjátok, hogy a piac telített, feljebb, lejjebb, minden irányban van egy konkurens.

Ide hallom, hogy valaki legyintve annyit mond, hogy: “minek foglalkoznék ezzel? Tele a naptáram így is…” Szuper, gratulálok, emelj árat. Ha sorban állnak, akkor árat kell emelni. Aki emiatt ott hagy, ő nem volt igazi ügyfél, aki viszont a helyére jön kifizeti a magasabb árat.

De szedjük pontokba, hogy miértvan szükséged körmösként jó fotókra?

  • Segít kitűnni a tömegből 
  • Előbb megtelik a naptárad 
  • Árat is emelhetsz, hisz profibb a megjelenésed, vagyis magasabb minőséget képviselsz. 
  • Felfigyelhet rád a szakma
  • Elengedhetetlen, ha komoly brand-t akarsz építeni.

Kezdjük az alapoktól… vagyis, fény az alagútBAN is

Fény nélkül nincs fénykép, evidens. 🙂 De, ha rossz fényt használsz, könnyen elriaszthatod a gyanútlan nézelődőt. Használd a körmös lámpádat! Ez mindig nálad van. Két dolgod van vele: Egyik, hogy a fény irányát úgy állítod be, mintha egy délutáni nap sugara lenne. Kb 30-45°-ban. Másik dolgod pedig, hogy ellenőrizd a fény “keménységét”. Ha éles árnyékot ad, akkor kemény és lágyítani kell. Ezt úgy teheted meg, hogy vagy használsz egy másik lámpát is vagy az eredeti lámpát a fal felé irányítva lágyítod. De általában a körmös lámpák jók szoktak lenni ilyen téren.

És amit ne csinálj a fénnyel?

Ne világíts direkt felülről. Olyan mintha a déli napfényben próbálnál fotózni, nem jó, jellegtelen, kerüld el.

Komponálj tudatosan!

Körmösként tuti jó szemed van erre.Észre fogod venni, ha a fotón rossz helyen van a kéz, körmök. De milyen jó helyek vannak? Például a fotó közepe, ez a centrális kompozíció. De, ha az ujjakkal játszol akkor azt lehet ritmikus kompozícióba helyezni. Lásd az alábbi fotón.

Használj kiegészítőket 

Talán a legfontosabb ponthoz érkeztünk. Minden lehet kiegészítő, erre nincs recept. Bárhol jársz, legyél figyelmes és szerezd be a legjobb dekor elemeket, mint a példafotókon ezek a tárgyak. Oda nem illő kiegészítő is hatásos. Pl Csavarkulcs. Mert, miért ne?! Egy kreatívabb környezet létrehozásával az összképet nagyban tudjuk javítani. Indulj ki a köröm színéből formájából, akutális szezonból és kész is a kattintásvadász körömfotód!

Nézzünk jó példákat!

Most nézzünk rosszakat!

De inkább jókat!

Beszéljünk picit a pózokról

Milyen a jó póz?